Geslaagd FC Fred teambuildingsweekend

Na een aantal jaren overgeslagen te hebben stond er dit jaar weer een FC Fred teambuildingsweekend op de agenda. Helaas kon niet de gehele selectie aanwezig zijn vanwege andere bijzondere verplichten. Zo waren onze aanvoerder en mental coach afwezig vanwege de geboorte van hun dochter Evelien en moesten ook Deninho en zijn zwangere vrouw verstek laten gaan.

Zaterdag
Op zaterdag 12 juni 2010 was het dan zover, er stond een kanotocht van 12 km gepland over de Lesse in de Ardennen. Rond de klok van negen uur verzamelde de selectie zich in Neerpelt bij onze luie spits en fysiotherapeut. Er werd door Tom al de nodige kennis opgedaan met het kanoën op de Wii. Na genoten te hebben van een heerlijke kop koffie werd er koers gezet richting het plaatsje Dinant in de Ardennen.



Na een rit van ongeveer twee uur, waarbij zoals altijd de communicatie binnen FC Fred perfect verliep, arriveerden we in Dinant/Anseremme. Ook in het buitenland is FC Fred bijzonder populair en ook hier moesten de toegestroomde supporters van FC Fred door de plaatselijke politie op afstand gehouden worden.

Na enige discussie met de organisatie van de kanotocht vanwege het kwijtraken van onze reservering, konden we alsnog met de trein richting het beginpunt van de tocht gaan. Hier stonden vier tweepersoonskano’s klaar voor de afvaart over de Lesse. Rik en Peggy gingen als eerste in een kano van de glijbaan richting het water. Daarna was het de beurt aan Tom en Ineke gevolgd door Timo en Suzan en als laatste onze voorzitter Franky in het bijzijn van Rens.

Er werd genoten van een prachtige omgeving en heel veel gelachen om de stuurmanskunsten van een aantal selectieleden. Zo werd er door Rens opgemerkt dat het leek of hij samen met Franky de lange route zou kanoën als de hele tocht van links naar rechts over het water werd gevaren. Na de pauze was dat overigens een stuk verbeterd na een tip van Tom om Rens te laten sturen in plaats van onze voorzitter. Ook waren er mooie momenten als een van de kano’s was vastgevaren op het laagstaande water of bij een waterval. Het mooiste moment van de tocht moest nog komen.



Na de stop bij een van de eetgelegenheden, waar werd genoten van een heerlijke portie Belgische frites, werd weer koers gezet richting het einde van de kanotocht. Rens was al ingestapt in de kano en begon driftig te roeien, alleen had hij niet in de gaten dat hij op een rots stond en een halve meter boven het water hing. Dit zorgde voor de nodige hilariteit bij de overige selectieleden. Nadat ook de kano van Rens en Franky uiteindelijk weer in het water beland was, werd er koers gezet richting het einde van de kanotocht.

Rik en Peggy kwamen als eerste aan bij de aankomst van de kanotocht. Kort erna volgden Timo en Suzan en ook Tom en Ineke. Wederom zorgden Rens en Franky voor de nodige hilariteit toen ze na tien minuten nog niet gearriveerd waren. Het bleek dat bij hun in het laatste gedeelte de kracht weg was om te kanoën en waren vroegtijdig uitgestapt. Echter de organisatie wees hun erop terug in te kano te stappen en naar de aankomst voor de “rouge” kano’s te varen. Uiteindelijk aangekomen op de juiste plaats was er tijd voor een welverdiende douche en maakte men zich klaar voor de terugreis. Rond de klok van zeven uur waren we terug in Neerpelt en ging de selectie naar huis om uit te rusten voor de dag van morgen.

Zondag
Op zondag 13 juni stond er een golfclinic en de grote FC Fred barbecue op het programma. Rond de klok van één werd er verzameld bij golfcomplex de Golfhorst in America. Na genoten te hebben van een heerlijke kop koffie maakte we kennis met onze golfleraar Stanley. Hij zou ons deze middag begeleiden en ons de nodige kennis en ervaring bijbrengen van het golf. Op het programma stonden drie onderdelen van het golfen. Zo zouden we gaan putten, chippen en swingen. Voordat we hiermee startten werd ons de techniek van het golfen bijgebracht. Daarna gingen we naar het echte werk en als eerste kwam het putten aan de orde. Hierbij dient men de golfbal vanaf de green in 2 slagen in de hole te slaan. Na enige oefening werd er een wedstrijdje gespeeld onder de selectieleden om in zo weinig mogelijk slagen de bal in de hole te putten. Onze voorzitter sloeg hierbij een "hol(e)-in-one" en kreeg een high-five zonder handicap!

Daarna was het onderdeel chippen aan de beurt. Hierbij ligt de bal buiten de green in het hogere ongelijke gras en moet men de bal op de green chippen. Hier werd er al wat meer techniek vereist en dat was voor sommige niet weggelegd en hier en daar klonk er een scheldwoord. Stanley vroeg tussendoor welke sport wij beoefenden, heel FC Fred beantwoordde deze vraag met voetballen. Rens en Timo zeiden bij Boekel Sport, Tom Una Zeelst en Franky riep uit volle borst "FC FRED". Na een aantal oefeningen bij het chippen werd er wederom een wedstrijdje gespeeld. Voor de meeste was dit een lastige klus en werd de hole niet bereikt. Het resultaat is op onderstaande foto te zien.



Daarna was de tijd aangebroken om te gaan swingen. Dit was het onderdeel waar de selectie zich eens kon uitleven. Onder swingen wordt verstaan het afslaan van de bal (of hoe noemt met zoiets, aanvoerder?). Ook hier werd weer volop geoefend, gevolgd door een wedstrijdje. Voor een aantal was het swingen oftewel het grovere werk meer weggelegd dan het fijne werk zoals het putten.

Na deze drie onderdelen te hebben geoefend werd het tijd om de baan op te gaan. Er werd nog een kleine wedstrijd gespeeld op de “kabouterbaan” en toen zat de golfclinic erop. Wat er nog volgde was de prijsuitreiking van de wedstrijdjes die werden gespeeld onder de selectie. Uiteindelijk was het Suzan die als winnares werd gekroond door middel van een mooi golfpet in de kleuren van FC Fred.



Vanuit America ging de FC Fred selectie richting Horst waar Tom en Ineke hadden gezorgd voor een heerlijke barbecue. De selectie werd uitgebreid met Henry en Wendy die deze gelegenheid niet wilden missen. Tijdens de barbecue werden er wederom uitspraken gedaan die ons aan het denken zetten. Zo zei Rens dat hij tijdens de kanotocht samen met Franky eens lekker de bosjes in was gegaan en maakte Henry de bekende wiegbeweging onder de voetballers. Tom zorgde ervoor met zo nu en dan wat rookontwikkeling dat het vlees heerlijk gebakken werd en dat we niks tekort kwamen.



Tot slot willen we iedereen bedanken die heeft meegewerkt aan dit spetterende teambuildingsweekendje en het is zeker voor herhaling vatbaar.

Groeten,
De razende reporter.


Noot van de redactie: Nog meer confronterende foto's volgen