Kampioenschap voor Boekel Sport Dames 1

De spanning was al dagen te snijden op Runstraat 16 en 16a bij twee speelsters van Boekel Sport. Het eerste damesteam kon namelijk op zondag 2 mei kampioen worden. Er moest echter eerst nog minimaal een punt gehaald worden tegen de dames van WEC. De heenwedstrijd was weliswaar 1-5 voor de Boekelse dames geworden, maar de spanning liep in aanloop naar de wedstrijd toch hoog op. Speelster Steffie Verhoeven had zelfs aangegeven liever niet in de basis te starten deze cruciale wedstrijd. Routinier Suzan van den Elzen begon wel vanaf minuut 1 en nam de positie van diepe spits in.

Zondagmiddag om 12:00 uur werd er afgetrapt op Sportpark De Donk in Boekel. De tribune vulde zich in rap tempo. Enkele toeschouwers beweerden dat er zelfs bij het eerste herenelftal meestal niet zoveel publiek is. Boekel Sport ging furieus van start en dat resulteerde in een aantal goede kansen. Een doelpunt wilde echter nog niet vallen. De dames zetten echter door en na een goede rush en voorzet van Renee Donkers scoorde Suzan van den Elzen het openingsdoelpunt. De vreugde was groot, maar de dames waren er nog niet gerust op. Door constant in de aanval te blijven bouwden ze de stand uit naar 2-0. Inmiddels was Steffie Verhoeven de gelederen komen versterken. Net voor rust viel de 3-0, waarbij de keeper van de tegenstander zich ernstig blesseerde aan het hoofd. De scheidsrechter besloot daarom vroegtijdig te gaan rusten.

Tijdens de rust werd de afstandbediening van het scorebord toevertrouwd aan één van de FC Fred Commissarissen. De verleiding van de knopjes was te groot en dat resulteerde bij de start van de tweede helft in speelminuut 0 een 0-0 score op het bord. De dames van Boekel Sport lieten zich echter niet van de wijs brengen en bouwden de score binnen 5 minuten uit naar 5-0. Wederom was Suzan van den Elzen succesvol voor het doel van WEC. Hoewel het kampioenschap Boekel niet meer kon ontgaan bleven de dames fanatiek aanvallen. Dat lukte uitstekend, mede door de onverschrokken Steffie Verhoeven die voor niemand terugdeinst. Na twee keer 45 minuten spelen stond de eindscore van 8-0 op het bord. Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los op het veld en op de tribune. In de stromende regen kregen de uitgelaten speelsters bloemen en champagne uitgereikt door hun moeders. Het slechte weer kon de dames niet deren en er volgden buik- en knieschuivers door de modder. De champagne werd vooral gebruikt om de al doorweekte speelsters nog wat natter te maken.



Na de huldiging op het veld en een welverdiende douche wachtte de zegetocht door Boekel. Door recente gebeurtenissen met “platte” karren was voor een alternatief gekozen. Het eerste dameselftal mocht zichzelf rondtrappen op de bierfiets. Gelukkig voor de dames was deze overdekt, want het regende nog altijd pijpenstelen. Dat mocht de pret echter niet drukken. ’s Avonds bleef het nog lang onrustig in de kantine van Boekel Sport. De meeste speelsters, waaronder Steffie Verhoeven, kunnen vanwege de vakantie de bloemetjes flink buiten zetten. Suzan van den Elzen had bij voorbaat al respijt gekregen op haar werk. Ook zij kon zich dus in het feestgedruis storten.

De redactie, staf en spelers van FC Fred feliciteren de dames van Boekel Sport van harte met hun kampioenschap! Speciaal natuurlijk Steffie en Suzan, die hun ervaringen meenemen en daarmee FC Fred verder versterken.

Verslag geschreven door onze speciale reporter ter plaatse