Tom: 'Eerst de koffer in en dan de koffer inpakken!'

In De Telegraaf van vandaag wil Tom Willemse de trouwe lezer nog iets meegeven over zijn rituelen. Hij heeft ondertussen zoveel rituelen dat het hem af en toe moeite kost om ze allemaal uit te voeren: ‘Voor een wedstrijd doe ik eerst altijd mijn linkersok aan, dan mijn rechtersok, vervolgens mijn rechterschoen en tenslotte mijn linkerschoen. Je begrijpt wel dat dit voor mij niet altijd even gemakkelijk is om te onthouden.’

Ook vertelt Tom in De Telegraaf iets over zijn opmerkelijke eetgewoontes voor een belangrijke wedstrijd: ‘Ik laat ons Ineke altijd naar de shoarmatent op de hoek rijden en vertel haar dan dat ze maar eens een shoarmaschotel moet halen met extra knoflook! Waarom ik dat doe? Om de tegenstander uit de buurt te houden natuurlijk!’ Ineke, die dit toevallig oppikt, reageert: ‘Daar heb jij geen extra knoflook voor nodig schatje!’ Wat Ineke precies met deze opmerking bedoelt is bij de redactie niet bekend.

Tom en Ineke vertrekken binnenkort voor een scoutingtrip naar Zuid-Korea. Op de vraag of daar misschien ook nog speciale rituelen voor zijn, antwoordt Tom gevat: ‘Jazeker, eerst de koffer in en dan de koffer inpakken!’ Of de scoutingtrip nog voor andere aanwinsten zorgt, zal de toekomst moeten uitwijzen.