Koreanen bang voor FC Fred scouting

Dat FC Fred zich niet alleen op de binnenlandse markt richt is inmiddels bekend. PSV en Guus Hiddink gaven FC Fred de inspiratie om in Zuid-Korea te gaan scouten, op zoek naar nieuwe spelers. Video-analyse liet al zien dat er veel talent zit in het verre Oosten.

FC Fred raakte vooral geïnteresseerd geraakt in het duo Mi Ba en Si Na. Om spijkers met koppen te kunnen slaan werd door FC Fred besloten om Tom Willemse en Ineke Joosten als afgevaardigden richting Zuid-Korea te sturen om de deals te bezegelen.

Via een lek binnen FC Fred werd het nieuws bekend bij de rest van de wereld. Met ontsteltenis werd door de Koreanen gereageerd op dit bericht. Opnieuw enkele sterspelers kwijtraken uit de Koreaanse competitie lag niet in de planning van de Koreanen. In Zuid-Korea werd onder andere geprobeerd om Tom en Ineke te weigeren bij de grens en ook werd er over gedacht om een infiltrant in te schakelen. Dit zou dan naar verluid gaan om een Nederlandse infiltrant met als schuilnaam Inge.

Noord-Korea lag bij deze trip nog niet in de planning voor de Fred-delegatie, maar uit voorzorg besloten de Noord-Koreanen om nog drastischere maatregelen te nemen. Sinds de bekendmaking van de komst van Tom en Ineke werd besloten om te gaan oefenen met nucleaire wapens. Een woordvoerder uit Noord-Korea geeft aan: ‘Het lijkt misschien wat voorbarig, maar je kunt maar beter goed voorbereid zijn.’

De trip van de Fred-delegatie gaat vooralsnog gewoon door.