Verslag Miniveldtoernooi Struchterboys 2009

Voor de 23ste keer stond het minivoetbaltoernooi op het complex van Struchter Boys op het programma. In het zonovergoten Schin op geul werd deelgenomen met 2 teams (FC Fred 1 en FC Fred 2). Een aantal FC Fred spelers waren verhinderd waardoor een aantal gastspelers hun opwachting mochten maken in het shirt van FC Fred. De indeling van de teams was als volgt. FC Fred 1 bestond uit: Daan, Tim, Mike, Rens, Tom, Denise en Eefje. FC Fred 2 werd vertegenwoordigd door: Frank, René, Roy, Dennie, Timo en Suzan.

We verzamelden rond half 12 op het sportcomplex. Een aantal spelers van FC Fred 1 wisten de route naar Schin op Geul niet makkelijk te vinden en belandde in America, wat normaal gesproken niet op de route ligt.



Voor Fred 2 begon het toernooi om 11:50 tegen AikielYualVukkers. Er werd lang stand gehouden maar toch kwam Fred op een 1-0 achterstand. We lieten de kopjes niet hangen en bleven vol goede moed de aanval zoeken. Fred kreeg loon na werken. Na een fraaie actie van Thei die zich knap vrijspeelde schoof hij de bal in de hoek en zette een 1-1 stand op het scorebord. Fred ging vol overtuiging door en na een mooie 1-2 twee tussen de gebroeders Leunissen bracht Thei de mannen en vrouw van Fred op en 2-1 voorsprong. Er was niet meer lang te spelen en de overwinning werd binnengehaald.

Na de overwinning van Fred 2 mocht Fred 1 aan de bak. Een aantal spelers had net op tijd de weg van America naar Schin op Geul gevonden. 2 minuten voor aanvang van hun wedstrijd kwamen ook zij aan op het complex. Er werd snel omgekleed op het veld en 30 seconden voor het beginsignaal stond iedereen klaar voor de aftrap. Fred 1 moest aantreden tegen White Widow. Dit team heeft al een aantal jaren het toernooi gewonnen en werd ook dit jaar wederom winnaar van het toernooi. Helaas waren de mannen en vrouwen van Fred nog niet ingespeeld en werd er met ruime cijfers verloren.

Voor FC Fred 2 volgde de wedstrijden tegen Catch of the Day en Copa Boys. Er werd genoeg strijd geleverd maar helaas moesten we de punten afstaan aan deze twee tegenstanders.



Voor FC Fred 1 volgde een wedstrijd tegen de Veteranen. Dit team bestond uit jeugdspelers van Struchter Boys. Fred 1 begon goed aan de wedstrijd en al snel stond een 1-0 voorsprong op het bord door Tim. Uiteindelijk werd de wedstrijd vrij eenvoudig met 3-0 gewonnen.

Toen volgde voor Fred 1 de wedstrijd tegen Iason. Iason heeft in Strucht geen goede reputatie naar aanleiding van de competitie. Dit zou dan ook een beladen duel worden waarin het één en ander gebeurde. Zo werden er van beide kanten hard overtredingen gemaakt en kregen Daan en Tom beide een tijdstraf vanwege opmerkingen op de leiding. Helaas werd deze wedstrijd verloren en zal er nog lang nagesproken worden over de scheidsrechter en tegenstander.

FC Fred 1 was door als beste nummer 3 in de poule. FC Fred 2 werd ook 3e in de poule maar werd ingedeeld in de verliezersronde. De 2 wedstrijden die nog gespeeld werden liepen voor Fred 2 uit op een deceptie waarbij vooral de laatste wedstrijd een schande was voor Fred. Een aantal spelers liet de tegenstander vrij doorlopen waardoor deze wedstrijd werd verloren. Hoogtepunten kwamen in deze wedstrijd van de 2 spelers met de meeste inzet deze wedstrijd. De 1-0 kwam van de voet van Suus waarbij ze koelbloedig afronde na een mooie actie en de goal van onze keeper Franky die over alles en iedereen heen de bal in het doel schoot. Door het verlies eindigde FC Fred 2 op een 12e plek.



FC Fred 1 verloor de eerste wedstrijd van de kwartfinale met grote cijfers. De 2e wedstrijd kon niet gespeeld worden omdat de tegenstander niet kwam opdagen. De 3 punten werden dan ook bijgeschreven bij Fred 1. FC Fred 1 eindigde uiteindelijk als 7e.

Het minivoetbaltoernooi in Schin op Geul was een gezellige dag waarbij iedereen zijn of haar kwaliteiten weer heeft kunnen tonen. Ook werd er genoeg gelachen en volop genoten van het zonnetje. Ook bedanken wij de supporters voor hun geweldige steun. Volgend jaar zullen wij wederom afreizen naar het mooie Schin op Geul om een gooi te doen naar de felbegeerde beker.

Met dank aan onze razende reporter ter plekke, T. Leunissen