Uitgebreid verslag trainingsweek

Cala D'or (Mallorca), Na een vertraging van enkele uren op de hoofdstedelijke luchthaven, kon het trainingskamp aangevangen worden. Eenmaal geland op Mallorca werd onmiddellijk duidelijk dat het een hitte stage zou worden. Dit vanwege temperaturen die wel op konden lopen naar 38 graden. In Cala D'or (waar het trainingkamp plaats vond) werd de wachtende pers op slinkse wijze misleid door op het laatste moment een ander appartementencomplex te betrekken. Zo kon in alle rust het trainingskamp belegd worden.
Het appartement zag er uitstekend uit. Enkele bedden lagen wat hard, de lattenbodem was te voelen, maar deze spartaanse verblijfomstandigheden hebben de betrokken spelers gesterkt in hun mentale hardheid. Van het appartement werd eigenlijk alleen gebruik gemaakt voor het slapen, ontbijten, douchen en de daganalyse. De overige activiteiten vonden allen plaatst buiten het appartement.
Overdag werd vertoefd in de hitte van het zwembad of het strand. Hier werd het lichaam gebruind en getraind om de hitte te weerstaan. Middels het zwemmen in de zee danwel zwembad en het lezen van boeken met tactische tips en strategieën werd het trainingsgedeelte van de dag gevuld.
Na een dag zwoegen zochten alle selectieleden een voor een een verfrissende douche op, alvorens de stad in te duiken. Gedurende de wandeling naar het centrum werden enkele leden van het gezelschap nog telefonisch lastig gevallen door de pers en fans. In de stad werden de plaatselijke chefs getest op hun kookkunsten. Deze kookkunsten waren niet onverdienstelijk, maar kunnen niet tippen aan de culinaire hoogstandjes van onze keeper en lid van het dagelijks bestuur Franky. Vandaar dat de culinaire staf voorlopig niet uitgebreid zal worden.
Om het eten wat te laten zakken, werden er wandelingen door het centrum ondernomen. Tijdens deze wandelingen werd de selectie nog regelmatig staande gehouden door de proppende vriend "keine rotmof!". Na deze wandeling werd er nog een terrasje gepakt (vooral het brabantse cafe Friendz beviel erg goed), alvorens de terugweg richting appartement weer werd ingezet.
Vlakbij het appartement bevond zich een (karaoke)bar, alwaar nog even genoten werd van de zangkwaliteiten van de plaatselijke bevolking. Recht onder het appartement van gezelschap bevond zich ook een karaokerestaurant, maar gezien de zangkwaliteiten (van de uitbater van dit etablissement) werd hier niet vertoefd. De uitbater vond het leuker dan de gasten (voor zover deze er waren).



Om de dag vervolgens nog even te evalueren werd er op het balkon van het appartement nog wat gedronken en nagepraat. Ook van het "uitzicht" werd genoten. Aan de andere kant van de straat bevonden zich namelijk twee potentiële cheerleaders voor FC Fred, die minimaal 1,5 uur nodig hadden om zich optimaal te prepareren voor de avond. Dit leidde tot grote hilariteit bij de spelers en mental coach. Als finishing touch kwam aanvoerder Patrick nog met zijn filosofische gedachte van de dag, waarna de bedden opgezocht werden.
Een dag voor vertrek viel het trainen letterlijk in het water. Hierdoor werd de trainingsdag ingeruild voor een dag van ontspanning en tactisch onderricht. De wedstrijd Rangers – Celtic en het lezen van de boeken met tactische tips, vormden hier een onderdeel van. Ook werd het bij voetballers populaire hartenjagen nieuwe stijl gespeeld.
Toen de dag van vertrek aangebroken was, werden de koffers ingepakt en de laatste formaliteiten afgerond. Om de toegestroomde media te omzeilen (zij hadden inmiddels de verblijfplaats ontdekt), werd er besloten door de achterdeur van het complex in een gereedstaande taxi te vertrekken. De toegestroomde media nietsvermoedend achterlatend.
Gedurende het inchecken voor de terugreis, werd nog een groot talent gesignaleerd. Dit talent met de duitse nationaliteit, luistert naar de naam Niklas en beschikt over een uitstekend rechterbeen. De keepende kwaliteiten lieten te wensen over, waardoor Franky Sinouh niet voor zijn basisplaats hoeft te vrezen. Het 3-jarige supertalent zal in de jeugdopleiding van FC Fred opgenomen worden, mits er overeenstemming wordt bereikt met de zaakwaarnemers van deze blonde parel.
De spanning rondom PSV werd steeds hoger, helemaal toen bleek dat men met 0-1 achterstond. Gelukkig kregen onze favorieten vlak voordat de gsm uitgeschakeld diende te worden een smsje, waarin de 2-1 werd gemeld. Hierdoor konden de selectieleden een stuk rustiger terugvliegen. Coach Emile wordt danook hartelijk bedankt voor de uitstekende manier waarop hij het reisgezelschap op de hoogte heeft gehouden van de ontwikkelingen rondom PSV.
Na een "zeer geslaagd en gezellig" trainingskamp, keerden de selectieleden vermoeid huiswaarts. Aan de redactie van FC Fred.nl werd nogmaals meedegedeeld dat het trainingskamp een doorslaand succes is geweest en dat het regelmatiger beleggen van trainingskampen een pre is. De alom heersende gedachte was: "Laat de peace cup maar komen!"