Verslag Netwerk Cup - Zaaleditie 2008

Zaterdag 5 januari 2008 nam FC Fred weer deel aan de zaaleditie van de netwerkcup. Locatie voor dit jaar, Sportcentrum Valkencourt in Valkenswaard. De selectie bestond uit Tom (alweer gelegenheidskeeper), Timo, Dennie, Jasper, Rens, Mike, Patrick en debutante Brenda. De overige spelers waren nog afwezig door blessures of andere verplichtingen. Marian en Suzan waren aanwezig als supporters. Iedereen was mooi op tijd aanwezig dus kon er weer een gooi gedaan worden naar de prijzen, wat in de zaal nog niet is gelukt helaas. Vorig jaar werd de 4e plaats behaald. We waren ingedeeld in poule B bij FC Schenkies, FC op z’n Best en KC De Bierrel. De wedstrijden in de poule duurde ‘maar’ 7,5 minuut wat natuurlijk erg kort is, maar dat was niet anders helaas.

De 1e wedstrijd werd afgetrapt tegen FC Schenkies, een nieuw team op de netwerkcup. De wedstrijd ging redelijk gelijk op en er waren wat kansjes over en weer. Toch was het de tegenstander die de score opende. Er werd nog even gediscussieerd over de goal (ook na de wedstrijd) daar waren de meningen wat over verdeeld. Maargoed dan is 7,5 minuut kort om nog iets goed te maken, er werd nog even aangezet voor de gelijkmaker maar tevergeefs. Niet slecht gespeeld maar geen punten. Later bleek dit geen schande te zijn, FC Schenkies won namelijk het toernooi en wiste in de finale met maar liefst 7-0 te winnen.

De 2e wedstrijd vol goede moed weer aan de start. Ja wat kun je dan vertellen over zo’n korte wedstrijd, wederom wat kansjes over en weer (Tom was ook warm gedraaid en begon steeds beter te keepen) en deze keer was het FC Fred die wist te scoren! Timo en Patrick wisten allebei het net te vinden en zo werd deze wedstrijd met 2-0 gewonnen, de eerste punten zijn binnen.

De 3e en laatste poulewedstrijd moest er toch minimaal nog een puntje worden behaald om door te gaan naar de kwartfinale. De nummers 1 en 2 gingen door naar de kwartfinale en de nummers 3 en 4 naar de verliezersronde. De laatste wedstrijd speelde we tegen KC de Bierrel. Tijdens alle poulewedstrijden werd duidelijk dat de scheidsrechters niet echt volgens de officiële zaalregels floten, er werd veel (misschien wel teveel) toegelaten. Maar ook tijdens deze wedstrijd wist FC Fred te scoren, het was Dennie die 1-0 maakte. KC de Bierrel kon dit niet meer goed maken en dus waren we als 2e door naar de kwartfinale, een goede prestatie. Er werd ook goed gevoetbald, debutante Brenda speelde goed mee en zelfs Mike was fit na zijn nachtdienst. Mike moest helaas na de poulewedstrijden wel afhaken vanwege een blessure aan zijn voet. Jasper en Rens die speelde allebei ook weer erg sterk, we kunnen jullie niet missen! (hint naar aanleiding van iemand zijn uitspraken)

Na de poulewedstrijden was er even tijd voor een pauze. Er werd even rustig wat gegeten en gedronken in de kantine.

Hierna was het tijd voor de kwartfinale, die 12,5 minuut duurde. Er werd gespeeld tegen de winnaar van Poule C en dat was Mooi Leve. Het werd een ‘harde’ wedstrijd waarin ook veel te veel werd toegelaten. Er werd gemopperd op de tegenstander en de scheidsrechter (terecht) en ondertussen werd er nog gevoetbald. Het was echter Mooi Leve die op voorsprong kwam. We kregen nog een aantal goede kansen op de gelijkmaker maar deze kwam er niet. Dennie raakte nog de paal waarna Rens nog een kans kreeg, maar de balde wilde er niet in. En dus ging de kwartfinale met 1-0 verloren, het was niet nodig maar je moet de kansen natuurlijk wel maken. Er werd niet meer gespeeld voor plaats 5 t/m 8 en dus waren we klaar voor deze editie.

In de kantine werd er nog even wat nagepraat over het toernooi en naar de halve finales en finale gekeken. Op de prijsuitreiking werd niet meer gewacht, want een aantal ging nog lekker wokken in Eindhoven. De rest had nog andere plannen voor de avond. Ook dit jaar dus niet in de prijzen in de zaal, maar volgend jaar weer een nieuwe poging, het was toch een gezellige dag! Hopelijk is iedereen weer present in de zomer op de veldeditie waar we een poging gaan doen onze 2e plaats te evenaren of misschien wel verbeteren?!

Tot dan.

Verslag door onze reporter ter plekke, S. van den Elzen