Eerste FC Fred dartstoernooi een groot succes!

Boekel, Zaterdag 30 juni werd het allereerste FC Fred dartstoernooi georganiseerd, in de volksmond beter bekend als de boekelside. Rond 14.30u waren alle deelnemers aanwezig (op Mike wegens ziekte na) en kon het toernooi aanvangen.

In poule A zaten Tom, Patrick, Rik en Jasper. Er werd op hoog niveau gegooid en een ieder kreeg voldoende kansen, al pakte de een ze beter dan de ander. Uiteindelijk was het voor Rik zuur dat het legsaldo de doorslag gaf en niet de gewonnen wedstrijden. Hij liep hierdoor de halve finale mis. De uitslagen: Tom-Patrick 3-0, Rik-Jasper 2-1, Patrick-Jasper 0-3, Rik-Tom 0-3, Jasper-Tom 1-2, Patrick-Rik 1-2. Dit had de volgende eindstand tot gevolg: 1. Tom (+7), 2. Jasper (+1), 3. Rik (-1) en 4. Patrick (-7).

Poule B startte met een heuse Leunissen-kraker. Niet geheel volgens ieders verwachting werd dit duel afgetekend door de oudste gewonnen. Marian had de plaats ingenomen van Mike en bewees toch ook een aardig pijltje te kunnen gooien. Ze snoepte zelfs een leg af van de latere finalist. De uitslagen in poule B: Timo-Dennie 0-3, Rens-Marian 3-0, Rens-Timo 2-1, Dennie-Marian 2-1, Dennie-Rens 3-0, Marian-Timo 0-3. Hierdoor werd de eindstand: 1. Dennie (+7), 2. Rens (+1), 3. Timo (-1), Marian (-7).

Uitslagen kruisfinales nrs 1&2: Tom-Rens 3-0, Dennie-Jasper 3-0
Uitslagen kruisfinales nrs 3&4: Rik-Marian 2-1, Timo-Patrick 2-0

Hierna werden de duels per plaats gespeeld. De strijd om plaats 7&8 werd een echtelijke twist tussen Marian en Patrick. Marian was net als thuis ook hier Patrick de baas 2-1.
Rik en Timo maakten uit wie er 5e mocht worden. Nadat hij de eerste leg had gewonnen, leek Timo de partij eenvoudig binnen te halen. Met een uiterste inspanning wist Rik de westrijd nog een leg langer te rekken, maar dat was het dan ook. Timo legde beslag op de 5e plaats met een 2-1 zege.
De strijd om het brons ging tussen Rens en Jasper. De eerste leg ging nog naar Rens, maar daarna was Jasper duidelijk de sterkste. Hij benutte zijn dubbels en kwam middels een 3-1 zege op het podium terecht.
De finale van het allereerste FC Fred toernooi ging tussen Tattoe Tom en Bullseye Dennie. Deze strijd stond onder de bezielende leiding van Mastercaller Rens, die liet merken over een goede stem te beschikken. De eerste leg werd gewonnen door Tom, waarna Dennie het op zijn heupen kreeg en een 3-1 voorsprong nam. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld, maar door de toegenomen druk wist Dennie de dubbels niet te vinden en kwam Tom terug in de wedstrijd 3-3. In de beslissende leg was het de dubbel 16 die Tom uiteindelijk de winst bezorgde en daarmee ook een langer bezit van de PSV Netwerkcup.
Tussen het toernooi door en na afloop van het toernooi werd er genoten van een heerlijke BBQ. Rik, Peggy en Suzan hadden de voorbije week een prima menu samengesteld, wat ze in de toekomst zeker nog vaker mogen doen. Het was weer een geslaagde/lekkere dag, waarin iedereen zich prima heeft vermaakt. Dit zal volgend jaar ongetwijfeld een vervolg krijgen.