Verslag Netwerk Cup - Veldeditie 2007

Zaterdag 9 Juni 2007 nam FC Fred voor de tweede keer in haar historie deel aan de veldeditie om de PSV Netwerkcup. Tijdens de vorige editie werd beslag gelegd op de vierde plaats. Hetgeen uiteraard naar meer smaakte. Het toernooi begon niet zonder problemen, daar er plots twee afzeggingen waren van Mike en Erwin. Genero Zeefuik werd nog gepolst, maar hij moest helaas naar de verjaardag van zijn nichtje. Bovenop deze tegenslag kwam nog het feit dat de TomTom van Jasper niet werkte, waardoor Gijs en Jasper niet op tijd waren voor de eerste wedstrijd. Gelukkig werd de befaamde Christiaan Simons bereid gevonden voor een wedstrijd bij te springen.

Groepsfase
In de groep was FC Fred ingedeeld bij nieuwe deelnemers FC Dol in het Rond en Acht on tour. Het andere team in de poule was de voormalige club van onze spelers Patrick en Dennie Brabo Limbo United. De eerste wedstrijd die op het programma stond was tegen FC Dol in het rond. Dit werd een lastige wedstrijd doordat de tegenstander erg achteruitspeelde en de krappe personele bezetting/weinig wedstrijdritme. Tegen het einde van de wedstrijd stuurde Timo Tom weg op rechts, die vervolgens met een afgemeten voorzet het hoofd van Patrick wist te vinden. Deze voorzet werd door de aanvoerder zonder pardon tot goal gepromoveerd en de eerste winst van deze netwerkcup was een feit 1-0.

In de tweede wedstrijd wachtte de topper tegen Brabo Limbo Utd, een wedstrijd die vooral bij onze aanvoerder speciale gevoelens op riep. Vanaf het begin af aan werd er druk gezet op de rood-witten, maar was er geen doorkomen aan. Bij een van de spaarzame uitvallen van BLU werd de bal verrassend op goal geschoten. Stagekeeper Paul zag de bal al naast gaan en liet hem bewust lopen. Echter viel de bal aan de verkeerde kant van de paal in de goal, wat een 0-1 achterstand betekende. FC Fred kreeg hierna nog wel wat kansen, maar deze gingen er jammerlijk niet in. Door deze en andere resultaten in de poule moest de laatste wedstrijd gewonnen worden om de volgende ronde te bereiken.

Dit diende te gebeuren tegen FC Acht on Tour. Het strijdplan was om de tegenstander vanaf de aftrap af te jagen. Dit had succes, maar tot grote kansen leidde dit niet. Halverwege de wedstrijd zag Rens de keeper te ver van zijn goal staan en schoot de bal onberispelijk in het lege doel. De belangrijke treffer was gemaakt 1-0. Hierdoor viel er een last van de schouders en slaagde Gijs er uiteindelijk in de beslissing te brengen 2-0. FC Fred plaatste zich hierdoor als tweede in de poule voor de kwartfinales.

1. Brabo Limbo United 3-7 (+2)
2. FC Fred 3-6 (+2)
3. FC Acht on Tour 3-4 (-2)
4. FC Dol in het Rond 3-0 (-3)


Kwartfinale
Finalist van de laatste zaaleditie en het altijd stugge PSV Zuipsite was in de kwartfinale de tegenstander. PSV Zuipsite had zich met enkele spelers van FC Kaal weten te versterken, die voor het nodige voetballend vermogen zorgden. Door hun fanatieke aanhang werd de Zuipsite naar voren geschreeuwd, wat ook vrij snel tot een treffer leidde 0-1. Ondanks deze tegenslag en een draak van een scheids, lieten de onzen zich niet uit het veld slaan. Men deed er zelfs een schepje bovenop. Uit een corner van Gijs, kwam de bal in de kluts voor de voeten van Rens die de bal binnen wist te werken 1-1. Niet veel later kwam de bal wederom voor de voeten van Rens, die ditmaal geheel vrij voor de keeper geen probleem had FC Fred naar de halve finale te schieten 2-1. Het winnen van deze zware wedstrijd, gaf aan iedereen veel voldoening. Alleen Jasper was blij om een heel andere reden: "Ik ben blij dat ik niet weer 2x door dezelfde tegenstander door de benen ben gespeeld!"

Halve Finale
Voor de derde keer dit toernooi was een debutant de tegenstander. Mooi leve bleek een sterke tegenstander te zijn. Op een veld dat op enkele plaatsen onder water stond, ging de wedstrijd redelijk gelijk op. De grootste kansen waren echter voor de debutanten. Dankzij zijn magistrale reflexen wist Paul echter een tegendoelpunt te voorkomen. Aangezien ook FC Fred niet wist te scoren, dienden er strafschoppen genomen te worden. Voor FC Fred stonden Rens, Timo en Tom achter de bal. De eerste strafschop werd benut door Rens en de gelijkmakende pingel werd gemist door Mooi Leve 1-0. Timo zag FC Fred's tweede strafschop jammerlijk gestopt worden door het uitgestoken been van de keeper, waarna hun speler de stand gelijk trok 1-1. FC Fred's derde strafschop werd buiten bereik van de keeper binnengeschoten door Tom, gevolgd door een speler van Mooi Leve 2-2.
Patrick (die in de zaaleditie nog een strafschop miste in de halve finale) nam de vierde. Via de binnenkant van de paal werd de strafschop dit keer wel benut 3-2. De gelijkmakende strafschop werd prima gekeerd door Paul. Hiermee was de allereerste finaleplaats in de geschiedenis van de club een feit!. Dit leidde tot vreugde bij iedereen betrokken bij de club. Ongeacht hoe de finale af zou lopen, was dit toernooi al geslaagd.

Finale!!!
Tijdens de allereerste finale in de clubgeschiedenis, zou er in twee keer 10 minuten gestreden worden tegen alweer de vierde debutant dit toernooi: Boys from Gouda. Deze tegenstander was erg goed op elkaar ingespeeld (bijna iederen speelt in het eerste van Gouda) en ondanks het bier drinken tussen de wedstrijd in prima conditie. FC Fred had toch al een flinke inspanning moeten leveren en was niet in dezelfde mate fit & ingespeeld als Boys from Gouda. Dit was ook terug te zien in het spelbeeld. Boys from Gouda was van meet af aan een maatje te groot. Snel samenspel en een goede individuele actie zette een tegenstander, aan de zijkant van het keepersgebied, vrij voor Paul. Paul had vervolgens geen antwoord op het stiffie, waardoor het 1-0 werd. Bij FC Fred werd teveel de lange bal gehanteerd, welke nagenoeg elke keer verloren werd. Ruststand 1-0. In de tweede helft kwam FC Fred er wat meer uit en kreeg het in de vorm van enkele vrije trappen ook wat kansen. Tot goals leidde dit echter niet. Boys from Gouda kon naar hartelust profiteren van de aanvalsdrang van FC Fred. Het kreeg een paar grote kansen die nog gered werden door Paul, maar na driekwart wedstrijd had hij geen antwoord 2-0. Hiermee was de wedstrijd in feite gedaan. Toen de warrige scheidsrechter voor het einde floot, was er even teleurstelling bij onze spelers. Dit maakte echter snel plaats voor trots en realisme. Realiteit was dat er in de finale niet meer in zat en er overheerste vooral trots vanwege de uitstekende prestatie gedurende dit toernooi. Voor het eerst in de geschiedenis werd er namelijk een prijs gewonnen.

Prijsuitreiking
Tijdens de prijsuitreiking werd er namens de organisatie aan elke speler een mooie zilveren medialle uitgereikt. Aanvoerder Patrick mocht uit handen van PeeJay (die het er een beetje lastig mee had gezien het verleden van de twee bij BLU) de prachtige beker in ontvangst nemen. De beker zal bij toerbeurt langs alle spelers gaan, waarna deze definitief in de prijzenkast zal worden bijgezet. Door deze editie tweede te worden en de vorige editie vierde te worden heeft FC Fred zich aan de top genesteld van de netwerkcup veld. Geen enkel ander team presteerde ooit zo goed op de PSV netwerkcup veld. Nog een prestatie om trots op te zijn.

Om deze geweldige dag te vieren werd er nog gezamelijk gegeten bij de Movies in de stad en daarna nog gepooled. Iedereen die deze prachtige dag mogelijk heeft gemaakt wordt van harte bedankt. Niet in de laatste plaats stagespelers Chris, Gijs en Paul. Volgend jaar zal er een gooi gedaan worden naar de titel.

Verslag met dank aan onze reporter ter plekke, T. Willemse