Verslag Miniveldtoernooi Struchterboys

De voetbalclub Struchter boys uit Schin op Geul bestaat in 2007 75 jaar en dus was er een heel feestweekend gepland. Onze Leden Dennie en Timo Leunissen zijn lid van deze club vandaar dat we in het diepe zuiden terecht kwamen. Het was prachtig weer dus het beloofde een mooi weekend te worden. Op zaterdag 19 mei stond er een miniveldtoernooi op het programma waar FC Fred zijn debuut maakte.

De selectie bestond uit Tom (gelegenheids keeper), Timo, Dennie, Mike, Jasper, Rens, en gastspeler Roy. Er waren ook nog wat supporters aanwezig van de selectie o.a. de geblesseerde Franky en Suzan. De mental coach en aanvoerder waren afwezig i.v.m. een vakantie, zij werden per sms op de hoogte gehouden van de resultaten. ’s Avonds stond er nog een optreden van de welbekende Dieter Koblenz op het programma waar een deel van de selectie kaarten voor had bemachtigd.

Rond 12 uur ging het toernooi van start en iedereen was op tijd aanwezig. De 3 heren uit Boekel hadden toen al een hele reis erop zitten en waande zich tussen de heuvels en met het zonnetje bijna op vakantie! De tomtom had zijn werk goed gedaan. De veldjes waren klein, tja het heet niet voor niks miniveldtoernooi, en dat ligt FC Fred niet zo goed. Helaas moest Dennie tijdens de warming-up al afhaken, hij had teveel last van een rugblessure. Toch begon het toernooi goed met een 2-0 overwinning op FC Huma. Hierna werden de resultaten wat minder. Was het te warm voor FC Fred, of hadden er nog een paar spelers last van de avond daarvoor? Of lag het toch aan de scheidsrechters, die na een sliding door liet spelen omdat deze niet opzettelijk zou zijn! Wij hebben er nog nooit van gehoord! De tweede wedstrijd ging met 4-0 verloren tegen Kauw Sjootel. De derde wedstrijd ging ook verloren met 1-0 tegen Ripa verzekeringen. In de vierde poulewedstrijd werd er weer een puntje gepakt, 1-1 tegen The Pirates. Zou het dan toch nog gaan lukken om verder te gaan. Helaas was dit niet het geval, de laatste poulewedstrijd ging ook verloren met 3-0 tegen White Widow. Dit betekende dat het toernooi voor FC Fred erop zat. Aan de support kan het niet gelegen hebben ;)

We lieten de onze stemming natuurlijk niet verpesten want het was immers prachtig weer en gezellig. Een aantal spelers ging nog wat ballen en penalty’s oefenen op de normale goals. En dat was nodig ook…verder commentaar laten we achterwege. Andere gingen lekker in het zonnetje liggen om uit te rusten en de verdere wedstrijden te bekijken. Na de finale zijn we lekker gaan eten bij de familie Leunissen thuis om een paar uur later weer terug te keren in de feesttent. Rens, Mike en Jasper begonnen weer aan hun verre reis naar Boekel, en ook op de terugweg zijn de heren weer goed thuis gekomen, wat zijn die tomtoms toch handig he!

Het optreden van Dieter Koblenz was mooi om eens mee te maken, we hebben een gezellige avond gehad. Maar of we Dieter nog een keer bespreken voor een feestje…de voorzitter in ieder geval wel! Na deze avond werd er overnacht bij de familie Leunissen om de volgende dag weer huiswaarts te keren. Misschien tot volgend jaar en dan hopelijk een beter resultaat.

Verslag met dank aan onze reporter ter plekke, S. van den Elzen