Verslag Netwerk Cup - Zaaleditie 2007 (in 2006)

Zaterdag 16 december 2006 werd er voor de derde maal in de historie deelgenomen aan de PSV Netwerkcup indoor.

Groepsfase
In de groepsfase was FC Fred in de loodzware poule A ingedeeld. Tegenstanders waren toppers FC Kaal en Sober Boys, alsmede de gevaarlijke teams DC United en Bor United. Laatste tegenstander was debutant De Losse Schoenveter. De eerste wedstrijd diende gespeeld te worden tegen de winnaar van de laatste twee Netwerkcups FC Kaal. FC Fred kon vanaf het begin merken waarom de tegenstander de laatste twee edities gewonnen had. Een schot dat niet te zien was voor reservekeeper Tom ging in het doel, waarna het verzet gebroken was 0-1. Jasper werd nog op ultieme wijze vernederd, door twee keer namens dezelfde tegenstander door de benen te worden gespeeld. Uiteindelijk werd met een 0-3 verlies de eerste wedstrijd afgesloten.

Debutant De Losse Schoenveter was tegenstander in de tweede partij. Zonder een al te grote inspanning te hoeven leveren werd deze wedstrijd dankzij een doelpunt van oa Rens met 2-0 gewonnen. Bor United was de volgende tegenstander. Tijdens de vorige zaaleditie werd hier nog ongelukkig gelijk tegen gespeeld, waardoor toen de groepsronde niet overleefd werd. FC Fred ging hier voortvarend van start en kreeg kans op kans. Dit leidde tot twee doelpunten van Mike en Dennie. Hierna werden de teugels losgelaten. Uit een counter wist Bor United nog tegen te scoren, maar verder kwam men niet. Eindstand 2-1

Toen volgde de wedstrijd tegen het andere topteam Sober Boys. In een gelijkopgaande wedstrijd, vielen er aan beide kanten weinig grote kansen te noteren. Een bevlieging van FC Fred was voldoende. De geboden kans werd zorgvuldig binnengewerkt, wat de derde overwinning 1-0 tot gevolg had. Hiermee was plaatsing voor de kwartfinales al een feit.

Ondanks dat de laatste wedstrijd er niet meer toe deed, wilde FC Fred zich toch laten gelden. Dit lukte ook op prima wijze. Dankzij doelpunten van Patrick, Rens, Jasper en Timo werd DC United met liefst 0-4 afgedroogd. Naast deze overwinning viel er nog wat te vieren, want voor het eerst in de geschiedenis werd FC Fred poulewinnaar tijdens de Netwerkcup.

Kwartfinale
Voor het eerst mocht FC Fred acte de presence geven in de zaalkwartfinale. Tegenstander was newbie Helmond on Tour. Het begin van de wedstrijd was vooral aftasten en de kracht van de tegenstander in zien te schatten. Langzaamaan begon FC Fred meer en meer aan te vallen en kreeg het kansen. Een van deze kansen werd benut door wederom Rens 1-0. Helmond on Tour kon hier bitter weinig tegenover stellen en FC Fred was in staat gebruik te maken van de geboden ruimte. Dit leidde tot de 2-0 van Patrick, die een pass van keeper Tom in een beweging tot doelpunt promoveerde. De wedstrijd was in feite al gespeeld en FC Fred kon met speels gemak uitlopen naar een 5-0 zege. Zo werd na de laatste veldeditie ook tijdens de zaaleditie de halve finale gehaald.

Halve Finale
Tegenstander in de halve finale waren de Sober Boys. In de groep werd hiervan nog met 1-0 gewonnen. Deze wedstrijd bewezen de Sober Boys echter erg goed te kunnen voetballen, wanneer het er om gaat. Ze kwamen al snel op een 0-1 voorsprong. Een doelpunt van Rens zorgde echter voor de gelijkmaker. Na een grove charge werd FC Fred de ideale manier om op voorsprong te komen geboden: een strafschop. Deze werd echter door Patrick tegen de paal geschoten, waarna de Sober Boys uit een razendsnelle counter de 1-2 maakten. Dit was het breekpunt in de wedstrijd. FC Fred kreeg een mentale opdoffer en probeerde nog wel uit volle macht aan te vallen. De ruimte die hierdoor achterin ontstond werd genadeloos afgestraft door Sober Boys 1-3. Eindstand werd uiteindelijk 1-4, doordat Tom bij een poging mee aan te vallen de bal kwijtraakte en de tegenstander de bal in een leeg doel kon schuiven. Het resultaat is jammer, wie weet hoe het was gelopen als de penalty erin was gegaan. Echter dient wel gezegd te worden dat de Sober Boys deze wedstrijd erg sterk speelden, wat ook tot de uiteindelijke toernooiwinst zou leiden.

Kleine finale
In de kleine finale was wederom een team uit de groepsronde de tegenstander. FC Kaal bleek ook nu weer een lastig te bespelen tegenstander. Deze technisch zeer begaafde tegenstander blijkt FC Fred niet te liggen, want in feite kwam men er niet aan te pas. Na pakweg 10 minuten werd voor het eerst een kans benut door FC Kaal 0-1. In het vervolg wist FC Fred wel redelijk bij te blijven en de schade beperkt te houden. De uiteindelijke 0-2 eindstand was dan ook een verbetering van de wedstrijd in de groepsronde. Helaas is FC Fred er weer niet in geslaagd op het podium te eindigen. Toch is de vierde plaats in de zaal een uitstekende prestatie, daar FC Fred eigenlijk allemaal pure veldvoetballers kent. Bij monde van de organisatie viel nog een mooie zin te horen: "het verrassend goed presterende FC Fred."

Prijsuitreiking
Voor de prijsuitreiking had de organisatie Carlos Salcido weten te strikken. Deze topverdediger van PSV werd gevolgd door een mexicaanse cameraploeg en werd luidkeels door alle deelnemers toegezongen. De prijswinnaars mochten nog samen met hun prijs en Salcido op de foto. Toen de formaliteiten achter de rug waren, was er nog uitgebreid de mogelijkheid met hem op de foto te gaan en handtekeningen te verzamelen. Voor FC Fred was het toernooi met een tweede 4e plek op rij toch geslaagd. Er is bewezen dat FC Fred een team is om rekening mee te houden. Vol vertrouwen kan dan ook de weg naar de veldeditie worden ingeslagen.

Verslag met dank aan onze reporter ter plekke, T. Willemse