Verslag Netwerk Cup - Veldeditie 2006

Op een regenachtige zaterdagmorgen, werd er om 11.00uur verzameld op het sportpark van de eindhovense voetbalvereniging Rust Roest. Voor het eerst in de clubgeschiedenis werd er acte de presence gegeven op de veldeditie van de PSV Netwerk Cup. Het team bestond vandaag uit: Franky, Rik, Suzan, Timo, Rens, Mike, Tom, Peggy en Joeri.

De groepsfase
FC Fred werd ingedeeld in poule A, tezamen met PSV Zone, DC United en Bor United. Hierdoor werden de favorieten op papier in de groepsfase ontlopen. Voor de eerste wedstrijd werd er aangetreden tegen PSV Zone. In het begin van de wedstrijd was het nog een kwestie van even elkaar aftasten. Toch bleek al spoedig dat FC Fred de bovenliggende partij was. Rik maakte dan ook de verdiende 1-0. Door concentratieverlies kwam PSV Zone echter al vrij snel terug in de wedstrijd 1-1. Toen bleek FC Fred toch over veerkracht te beschikken. Het veldoverwicht werd door Rik en Joeri (scorend bij zijn debuut) in een 3-1 eindstand omgezet. Dit betekende de eerste overwinning ooit op de PSV Netwerk Cup. Deze overwinning zorgde voor veel vertrouwen binnen het team naar de tweede wedstrijd toe. Tegen DC United werd het heft echter snel uit handen gegeven. Een terugspeelbal van Mike verraste Franky dusdanig, dat hij de bal in eigen doel verwerkte. Hierdoor werd er feitelijk vanaf het begin achter de feiten aangelopen. Niet lang hierna volgde een tweede treffer, waar de verdediging er weer niet echt lekker uitzag. Toch werd er niet onaardig gespeeld en kon er, na een prachtige solo van Joeri, nog een aansluitingstreffer genoteerd worden. Helaas bleek dit geen voorbode voor meer. FC Fred kreeg nog wel een aantal goede kansen, maar had het geluk ook niet aan haar zijde. Een geniaal lobje van Joeri en schoten van Timo en Rens op de lat zijn hier voorbeelden van. De uiteindelijke 5-1 nederlaag was geflatteerd en zou ook inhouden dat de eerste plaats in de poule werd misgelopen. In de laatste wedstrijd diende er daarom gewonnen te worden van Bor United. Dit was ook duidelijk te zien in het spel te zien. Er werd goed en fel gespeeld en een vlugge voorsprong genomen. De welhaast beroemde snelle tegentreffer bracht het team niet van de wijs. Bor United werd van het kastje naar de muur gestuurd. Na de 3-1 was het duel dan ook feitelijk gespeeld. Het liep zo lekker, dat het veel weg had van galleryplay, hetgeen ons supertalent aan den lijve ondervond en demonstreerde. Joeri werd nog op schandalig wijze geschoffeld, waardoor er even gevreesd werd voor een blessure, maar gelukkig viel het mee. Dat ook FC Fred niet vies was van een sliding, demonstreerde timo en mike wel. Met een uiteindelijk klinkende 7-2 zege (doelpunten van Tom 3x, Rens 2x, Suzan en Rik) werd een plaats in de halve finale veilig gesteld. Dit tot grote vreugde van het team en de aanwezige supporters (Raad van commissarissen, cheerleader inge en de ouders van Tom, waren afgereisd.) De eindstand in de poule was als volgt:

1. DC United 3-6 (+4)
2. FC Fred 3-6 (+3)
3. PSV Zone 3-3
4. Bor United 3-3


Halve finale
In de halve finale was de torenhoog favoriet en enkelvoudig netwerkcup winnaar FC Kaal de tegenstander. FC Fred kon vrijuit spelen, daar men helemaal niets te verliezen had. Het was dan ook niet nodig de scheidsrechter proberen om te kopen. Onder steeds slechter wordende omstandigheden werd FC Kaal aardig partij gegeven. Toch was het niet verrassend dat men op een 1-0 achterstand kwam. FC Kaal creeerde nog een aantal grote kansen, maar doordat de scherpte ontbrak bleef FC Fred in de wedstrijd. Op het moment dat de tegenstander vol in de aanval was, werd de bal veroverd en naar de voorin vrijstaande Joeri geschoten, die vervolgens alleen op de keeper afging en koelbloedig de gelijkmaker binnenschoof. De zware inspanningen begonnen toch zijn tol te eisen. Allereerst raakte Rik geblesseerd aan zijn enkel en later verrekte Rens nog een spiertje, waardoor de geblesseerde Rik alsnog het veld in moest. Dat dit uiteindelijk teveel bleek was geen schande. FC Fred hoeft zich dan ook nergens te schamen voor de uiteindelijke 3-1 nederlaag tegen de uiteindelijke kampioen. Iedereen heeft een prestatie geleverd waarop men trots mag zijn.

Duel om de derde en vierde plaats
Tegenstander in het bronzen medaille duel waren de Gooische Boeren. In januari wisten zij nog beslag te leggen op de zaaleditie van de netwerkcup. De regen kwam inmiddels met bakken tegelijk uit de lucht. Het duel ging redelijk gelijk op. Er was niet duidelijk een ploeg aan te wijzen die echt de overhand had. Keeper Franky zorgde met even miraculeuze als briljante reddingen ervoor dat er weinig tegendoelpunten te noteren vielen. De 1-0 voorsprong voor de Gooische Boeren bleef dan ook lang staan. FC Fred deed haar uiterste best (middels slidings en goed spel) om een gelijkmaker te forceren. Dit lukte uiteindelijk dan ook via Joeri. Zij het met wat geluk, want via de keeper ging de bal in de korte hoek. Na het verlopen van de speeltijd, diende er penalty's genomen te worden. Drie stuks voor elk team. Op aandringen en advies van de voorzitter, nam Tom de plaats in de goal in. De eerste drie pingels verliepen allemaal volgens schema. De eerste pingel voor FC Fred werd benut door Mike. Toen mocht Rik aanleggen voor FC Fred's tweede penalty. Deze werd echter door de keeper gekeerd, waarna Gooische Boeren nog een pingel nodig had om de derde plaats te bemachtigen. Helaas lukte dit, waardoor Timo er niet meer aan toe kwam de laatste penalty te nemen. De penaltyreeks werd met 3-1 verloren. FC Fred behaalde daardoor de vierde plaats en mag hier uiterst tevreden mee zijn. Er werd een puike prestatie geleverd, onlangs de vele afzeggingen. Na afloop tekende Mike nog officieel zijn contract, waardoor ook hij voort tot de selectie van FC Fred behoort. Iedereen word hartelijk bedankt voor de getoonde inzet en gezelligheid. Een speciaal bedankje gaat uit naar ons supertalent Joeri. Zijn talent en enorm enthousiasme, hielp de rest mee naar grote hoogten te stijgen. Hopelijk kunnen wij in de toekomst nog vaker van zijn diensten gebruik maken. Het was een geslaagd toernooi, dat nog meer vertrouwen geeft naar de toekomst toe.

FC Fred Kampioenen!!!

Verslag met dank aan onze reporter ter plekke, T. Willemse