Verslag Netwerk Cup - Zaaleditie 2006

Voor de tweede maal in de historie nam FC Fred deel aan de PSV Netwerk Cup. Waar de vorige zaaleditie nog desastreus verliep, bleek deze editie een stuk beter te verlopen. Twee teams van FC Fred (Brabant en Limburg) namen deel aan deze editie.

Bij FC Fred Limburg ontbraken in de eerste twee duels Rens en Gijs. Hierdoor diende men eigenlijk zonder reserves te spelen, maar Patrick werd hiervoor gestrikt van FC Fred Brabant. Een invalbeurt bleek gedurende het toernooi niet nodig (evenals voor FC Fred Brabant). Het eerste duel tegen de zuipsite begonnen onze mannen goed. Twee maal kwam men op voorsprong, maar evenzovele malen werd deze voorsprong jammerlijk weggegeven. FC Fred Limburg had het betere van het spel, maar nadat de zuipsite op voorsprong kwam knapte er iets en kreeg men nog een tegentreffer te verwerken. Een 2-4 nederlaag was dan ook het deel, waar er meer ingezeten had. De tweede wedstrijd tegen de latere finalist Gooische Boeren, werd een gelijkopgaande strijd. Nadat de boeren op voorsprong, kwamen onze mannen verdiend op gelijk hoogte. Helaas werd keeper Franky de verkeerde hoek ingestuurd, waardoor hij jammer genoeg geen redding meer kon brengen en ook het tweede duel verloren ging. De kwartfinales halen werd hierdoor erg moeilijk. Er diende nl. met 3 goals verschil van de Randstad Phoolies gewonnen te worden. Ondanks een sterke wedstrijd, enorme werklust en de versterking van Rens en Gijs, bleken de Phoolies een niet te nemen horde. Met een 3-1 nederlaag sloot FC Fred Limburg het toernooi af met een laatste plaats in poule C. Toch werd er hard gewerkt en bij vlagen erg goed gevoetbald. Met wat meer geluk, wordt een volgende keer de volgende ronde wel gehaald.

FC Fred Brabant mocht in zijn eerste duel meteen aantreden tegen de nr 3 van vorig jaar en de latere winnaar Sober Boys. Het bleek een redelijk gelijk opgaande strijd. De Sober Boys kwamen op voorsprong, maar door hard werken werd de verdiende gelijk maker gescoord. Met man en macht werd deze voorsprong verdedigd, maar een van richting veranderde bal bleek uiteindelijk niet te stoppen voor onze uitstekend spelende gastkeeper Paul. Het gevoel overheerste dan ook dat er meer in had gezeten dan een 2-1 nederlaag. In het tweede duel werd er wederom met 2-1 verloren tegen de schoppers van FC XTC. Er werd voortdurend met gestrekt been ingekomen en achter op de voeten getrapt. Hier werd niet tegen opgetreden door de scheidsrechter, die duidelijk een mindere periode had. Onbedoeld haalde dit FC Fred Brabant toch uit haar concentratie en was de nederlaag niet te voorkomen. In de laatste wedstrijd tegen Bor United, zou een overwinning voldoende zijn voor de kwartfinales. Vanaf het beginsignaal werd er dan ook gezocht naar een treffer. Ondanks de extra inbreng van Rens en Gijs, kwam Brabant toch op een 1-0 achterstand. Naarmate de tijd verstreek begon er wanhopiger gevoetbald te worden. Maar dankzij een geweldige 2 minuten (en twee goals van Rik en Rens) kwam FC Fred Brabant op voorsprong en gloorde er een volgende ronde. Totdat Bor een minuut voor het einde een vrije trap kreeg die niet bleek te keren door Paul. Het 2-2 gelijkspel betekende het eerste punt in de geschiedenis van FC Fred op de netwerk cup en goed voor de derde plaats in de poule, zij het niet als een van de twee beste nrs drie. Deze klap kwam hard aan, waardoor onze (niet spelende) mental coach Marian aan de slag moest.

De overheersende gedachte van het toernooi was dat er goed gevoetbald werd. Iedereen toonde een geweldige inzet en voetballend vermogen bleek alom aanwezig binnen de selectie. De uitschakeling van beide teams was zuur en mss ook wel niet nodig, maar op de veldeditie als er straks met 1 team acte de presence gegeven word, kan er wel degelijk gepresteerd gaan worden. Iedereen word vandaag bedankt voor de steun en inzet. Helaas waren Suzan en Timo niet aanwezig, maar zij toonde via de sms wel degelijk betrokkenheid. Nog een speciaal bedankje gaat uit naar onze stagespelers Paul en Gijs. FC Fred heeft nog altijd veel pret!

Verslag met dank aan onze reporter ter plekke, T. Willemse