"Optimale voorbereiding door het ontzien van de schoppers van Bal op het Dak"

Beesel, Op 21 januari 2006 vindt de PSV Netwerkcup zaal plaats in sporthal de Haagdijk in tongelre. www.fcfred.nl interviewt in aanloop naar het toernooi enkele leden van de club. In deel 4 Peggy Maessen, de medische staf van FC Fred.

Er lijken zich enkele kleine pijntjes voor te doen in aanloop naar het netwerkcup toernooi.Hoe is het met de fysieke gesteldheid van alle selectieleden?
Tja, al dat gefeest in nieuwjaarsnacht kan natuurlijk niet goed geweest zijn voor de lichamen van onze mannen en vrouwen. Er zal dus alles aan gedaan moeten worden om iedereen in topconditie te krijgen. Zo zijn twee niet nader te noemen selectiespelers al op trainingskamp naar Brussel gestuurd.

Zijn alle spelers wel in staat om voluit te gaan op het toernooi?
Ze zullen wel moeten! De prestaties van de afgelopen editie waren natuurlijk schrikbarend slecht. Dit seizoen hebben we voor een andere voorbereiding gekozen. In de directe aanloop naar het toernooi is er niet meer gespeeld tegen de schoppers van het alom gevreesde FC Bal op het Dak. Door deze gewijzigde voorbereiding zal iedereen topfit moeten zijn op 21 januari.

Hoe bereid de medische staf zich voor op het aankomende toernooi?
Sinds 8 augustus 2005 is de medische staf bezig met een stageperiode op verschillende lokaties. Daarnaast maken de talentvolle C2'ers van onze favoriete club wekelijks gebruik van de medische staf van FC Fred. Verdere details over deze constructie kunnen wij echter niet geven. Wel zijn we er zeker van dat we ons uiterste best hebben gedaan om ons zo optimaal mogelijk voor te bereiden.

Wanneer is voor de medische staf het toernooi een succes?
Net als ieder ander hoop ik dat zowel FC Fred Brabant als FC Fred Limburg het ver zullen schoppen. Wel hoop ik dat de spelers zelf niet ver geschopt zullen worden.

Wat zijn nou de meest voorkomende blessures?
Tja, daar vraag je me wat. Gezien de fitheid van de selectie van FC Fred heb ik nog weinig schokkende blessures hoeven behandelen. De spierscheuring van aankoop Van Weert was natuurlijk een domper voor het hele team, maar daar kun je als medische staf ook niks tegen doen. Overigens hoor ik wel regelmatig smeekbedes om massages van bepaalde spelers. Maar gezien mijn geheimhoudingsplicht kan ik hier uiteraard niks verder over vertellen.

Wat kunnen onze spelers het beste doen ter voorkoming van blessures?
Ik verwacht van al onze selectiespelers dat zij in aanloop naar het toernooi een strikt dieet zullen volgen, waardoor zij in optimale conditie verkeren. Buiten dat hoop ik dat iedereen eraan denkt dat een goede warming-up erg belangrijk is (zeker voor de iets ouderen onder ons). Ook na de lange pauzes kunnen de spiertjes wel eerst wat rustigere beweging gebruiken om wakker te worden.

Recent zijn er enkele nieuwe spelers aangetrokken. Hierdoor wordt de belasting voor de medische staf ook hoger. Is het voor de medische staf allemaal nog wel te behappen met de huidige bezetting?
Gelukkig beschikt de medische staf over een speciale clausule in het contract waardoor de prioriteiten gewoon duidelijk vastgelegd zijn. Het kan dus voorkomen dat sommigen daardoor iets langer op een blessurebehandeling moeten wachten. Gelukkig kan ik natuurlijk altijd versterking vragen van de mental coach en ons lid van het dagelijks bestuur (met nog wat meer taken). Verder hoop ik natuurlijk dat het mee zal vallen met de blessures en dat we gewoon op voetballend gebied alle tegenstanders zullen gaan overklassen. Wel heb ik begrepen dat een bepaalde stagespeler erg blessuregevoelig is, met name in de dagen na het toernooi.

Beschikt de medische staf over de laatste technische middelen en technieken, zodat de spelers optimaal begeleid kunnen worden? (Zo nee wat ontbreekt er nog aan?)
Door een beperkt budget zal er natuurlijk zorgvuldig omgegaan moeten worden met de beschikbare materialen. Doch denk ik dat FC Fred de meest complete EHBO-uitrusting heeft van alle teams.

Tot slot een laatste vraag: indien onze luie scorende spits een lichte blessure heeft en een ander selectielid een zwaardere kwetsuur, is de medische staf dan wel in staat de juiste behandelingen uit te voeren? Kortom zal er dan geen belangenverstrengeling ontstaan?
Door een speciale clausule in het contract van de medische staf zijn situaties als deze geen twistpunt.

Hartelijk dank voor de medewerking aan dit interview
Graag gedaan!