"Het is voor de sfeer gewoon het beste als we zoveel mogelijk winnen!"

Esch, Op 21 januari 2006 vindt de PSV Netwerkcup zaal plaats in sporthal de Haagdijk in tongelre. www.fcfred.nl interviewt in aanloop naar het toernooi enkele leden van de club. In deel 3 Patrick van Weert, selectiespeler en aanvoerder.

Als nieuwe aankoop van concurrent Brabo-Limbo Utd, werd je al meteen tot aanvoerder gebombardeerd. Heeft je dat verbaasd?
Ja, eerlijk gezegd wel. Ik denk dat ik een goede indruk heb achtergelaten tijdens de oefenwedstrijd tegen FC Bal op het Dak, maar eerlijk gezegd was dat geen goede graadmeter. Ik scoorde weliswaar 6 keer en speelde een lekkere wedstrijd, maar de tegenstanders zullen de komende tijd wel sterker worden. De spelers en de leiding van FC Fred kenden me natuurlijk wel al een beetje, dus ze kenden mijn sterke en zwakke punten. Ik ben in ieder geval zeer vereerd met de aanvoerdersband en zal er dan ook alles aan doen om het hoogst haalbare met FC Fred te bereiken. Het levert natuurlijk wel extra druk op en helaas heb ik dat nog niet helemaal kunnen waarmaken, maar dat komt nog wel!

Hoe zijn je eerste maanden bij FC Fred uberhaupt bevallen? Voldoet de club aan al je verwachtingen?
De eerste periode is me prima bevallen. De sfeer in het team is goed en de technische en medische begeleiding is natuurlijk super. Alles rondom het team is tot in de puntjes geregeld, zodat wij ons alleen maar op het veld of in de zaal hoeven te laten gelden.

Sinds de transfer rondgekomen is, heb je slechts 5 minuten meegedaan op de Peace Cup in Beesel door een hamstringblessure. Hoe is het daar inmiddels mee gesteld?
Tja, dat is ook meteen het dieptepunt van mijn FC Fred-periode. Ik had me zo verheugd op dat toernooi, de voorbereiding en warming up waren goed en dan gebeurt er zoiets, dat was toch wel flink balen. Zeker omdat er tijdens dat toernooi een hoge eindklassering had ingezeten. Ik heb nog een flinke tijd met deze blessure lopen tobben, maar dat zal de leeftijd wel zijn. Ik ben nu in ieder geval weer topfit, dus ik leef helemaal naar de Netwerk Cup toe. Ik kan jullie verzekeren, dat ik er dan zal staan.

Je bent blessuregevoelig, vormt dat geen probleem voor je spel?
Dat is inherent aan mijn speelwijze. Je weet dat je goed in de gaten gehouden wordt door de tegenstander en dat ze fel moeten zijn, want als ze wat ruimte weggeven is dat funest. De kans dat je dan geraakt wordt en geblesseerd raakt is redelijk groot. Desondanks lijkt het me toch niet verstandig om mijn speelwijze aan te passen, al kan ik hierover niet te veel vertellen, want de concurrentie leest natuurlijk ook mee.



Kunnen we op de netwerkcup een fitte Patrick aanschouwen?
Zoals ik al eerder heb aangegeven ben ik momenteel fit. In overleg met de fysio van FC Fred en mijn persoonlijke fysio, gaan we een voorbereidingsprogramma maken zodat ik in januari kan pieken.

Als aanvoerder heb je ook wat tactische inspraak in het team. Wat zijn je ideeen ten aanzien van het tactisch plaatje?
Ik snap dat jullie hiernaar nieuwsgierig zijn, maar in het belang van FC Fred kan ik hierover niet teveel loslaten. Uiteraard heb ik wel mijn ideeën, deze zal ik uiteraard ook kenbaar maken aan de technische leiding. Normaal gesproken gaan wij in ieder geval van onze eigen krachten uit, maar we zullen ook goed bekijken of en hoe we eventueel onze strijdwijze aan de verschillende tegenstanders moeten aanpassen. Vandaag is de loting geweest en ik moet eerlijk bekennen, dat ik nog niet veel over onze tegenstanders weet, maar tijdens het toernooi zal ik de teams natuurlijk goed in de gaten houden, zodat we goed voorbereid aan de wedstrijden kunnen beginnen. Jammer genoeg ontlopen we in de poulefase mijn vorige club Brabo-Limbo United, want het lijkt me erg leuk om hen te treffen, maar dat mag ook in de halve finale, zodat we in de finale tegen het andere team van FC Fred kunnen uitkomen.

Wanneer is het voor jouw een geslaagd toernooi? (qua team en persoonlijk)
Een geslaagd toernooi is een gezellig toernooi en als dat ook nog eens met een podiumplaats gepaard kan gaan, dan is dat natuurlijk helemaal fantastisch. Persoonlijk hoop ik dat ik het gehele toernooi kan uitspelen en dat ik kan laten zien, dat ik mijn transfersom waard ben.

Na lang soebatten zijn de tenue's eindelijk binnen. Heb je al nagedacht over je vedettenaam die op het shirt komt te staan?
Hierover zit ik nog in dubio. Ik twijfel tussen mijn eigen naam, de naam van mijn idool, of zelfs helemaal geen naam. Andere suggesties mogen uiteraard altijd worden aangedragen.

Wie/wat is jouw belangrijkste drijfveer om te presteren?
Ik kan heel slecht tegen verlies, dus het is voor de sfeer gewoon het beste als we zoveel mogelijk winnen!

Hartelijk dank voor de medewerking aan dit interview