"FC Fred is het beste en gezelligste team!"

Schin op Geul, Op 21 januari 2006 vindt de PSV Netwerkcup zaal plaats in sporthal de Haagdijk in tongelre. www.fcfred.nl interviewt in aanloop naar het toernooi enkele leden van de club. In deel 2 Dennie Leunissen, selectiespeler en eerste officiele doelpuntenmaker in de historie.

Graag beginnen we met een historisch terugblikje. Je bent de eerste officiële doelpuntenmaker in de clubgeschiedenis, doet het je nog wat?
Natuurlijk, het eerste doelpunt blijft toch altijd speciaal.

Sinds de vorige netwerkcup heeft de club vele veranderingen ondergaan, hoe heb je die veranderingen ervaren?
Zeer positief, na de deceptie van vorig jaar moest er echt iets gaan gebeuren en dat is ook gebeurt. Onze scouts hebben goed hun werk gedaan en hebben dan ook enkele zeer goede versterkingen gevonden. Met deze selectie moet het gaan gebeuren.

Met de komst van nieuwe spelers is ook de concurrentie toegenomen. Voel je zelf concurrentie van de nieuwe spelers?
Als er nieuwe spelers komen is er altijd concurrentie, maar het is wel gezonde concurrentie. In de spelersgroep wordt het er alleen maar gezelliger op. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!

De teamindeling is inmiddels bekend, wat zijn de kansen van beide teams op de aankomende netwerkcup?
De kansen van beide teams zijn heel goed, het zijn 2 zeer sterke teams. Als we eenmaal de groepsfase hebben overleefd, dan is er van alles mogelijk. Misschien wel het allerhoogste, de netwerk cup!

Heerst er tussen de spelers van beide teams nog een onderlinge rivaliteit?
Die onderlinge rivaliteit is er wel, je wil toch niet onderdoen voor je teamgenoten. Op onze trainingsstage (als we een zaal vinden), wordt bekeken hoe de krachtsverhouding is. Volgens mij zijn we gelijkwaardig, dus wordt het een spannende ontmoeting.

Graag willen we ook nog wat persoonlijke dingen over je weten. Wat zijn bijvoorbeeld je persoonlijke doelstellingen aangaande het toernooi?
De 2e ronde halen, misschien nog een doelpuntje meepikken, maar het belangrijkste van alles is dat het een gezellige dag wordt.

Ambieer je nog een andere positie binnen de club/elftal?
Momenteel niet, want ik vind dat alle functies binnen de club goed bekleed zijn, we hebben een uitstekend bestuur, leuke fanclub, en een goede merchandise afdeling. Dus er is geen reden om te denken aan een andere functie.

Hoe zie jij je toekomst bij FC Fred voor je?
Ik heb nog een contract tot 2011, dus nog een hele tijd en als het bijna afgelopen is en ik nog kan voetballen (qua leeftijd) kan er gekeken worden naar contractverlenging. Voor mij is er geen andere club dan FC Fred (behalve PSV natuurlijk). Een transfer naar een ander netwerkcup team is geen optie, want FC Fred is natuurlijk het gezelligste en beste team.

Wil je nog iets meegeven aan spelers en supporters van FC Fred?
Als de supporters ons willen komen steunen en aanmoedigen, dan zijn ze allemaal welkom op zaterdag 21 januari in sporthal de haagdijk te Eindhoven en aan de spelers wil ik nog meegeven dat de gezelligheid voorop staat en dat de resultaten dan vanzelf komen.

Hartelijk dank voor de medewerking aan dit leuke interview
Graag gedaan.