FC Fred eindigt in middenmoot op sterk bezette peace-cup te Beesel

Op een sterk bezet recreatief zomeravond voetbaltoernooi (met heerlijke barbecue) zijn onze helden van FC Fred zeer verdienstelijk in de middenmoot geëindigd. Blakend van het zelfvertrouwen betraden zij sportpark “De Solberg”te Beesel. Echter na de eerste partij tegen de Poedels overheerste met name het gevoel dat er meer in gezeten had. Al snel werd er druk gezet op de verdediging van de Poedels en creëerde FC Fred enkele prima kansen. Waardoor het al gauw 1-0 werd en de 2-0 daarop volgde. Een terechte score op dat moment. FC Fred controleerde het spel maar de Poedels lieten zien karakterspelers te zijn. En op werklust , inzet, kwaliteit en een blunder van onze keeper, die geklopt werd in de korte hoek, kwamen zij snel langszij.
En hoewel FC Fred goed combineerde en voor de winnende treffer ging, bleef de stand op 2-2. Smet op deze wedstrijd was het uitvallen van de nieuwste aanwinst Patrick v. Weert. Hij moest met hamstringklachten het veld verlaten en droeg aan Tommy de aanvoerdersband over.

Onder toeziend oog van de complete raad van bestuur begon FC Fred aan de tweede partij. De opgave was simpel. WINNEN !!! Maar men wist dat het tegen TPG Post een lastige partij ging worden. Zij hadden namelijk hun eerste wedstrijd tegen de drumband al met 5-0 gewonnen en bleken dus makkelijk te scoren. FC Fred was gewaarschuwd. Met Ralph Wilms in de gelederen bleek TPG Post ook een speler te bezitten met een hard schot in de benen, maar Deninho wist hem vrijwel de hele wedstrijd te elimineren. Met zéér geconcentreerd spel gaf FC Fred weinig tot niets weg en hield Franky Sinouh zijn doel netjes schoon. FC Fred creëerde opnieuw kansen en was zelfs even de betere van de twee ploegen op het veld. Met Jordy in de spits en Timo in de achterhoede leek er wat in het vat te zitten. Maar na 13 minuten zijn doel te hebben schoongehouden, moest Franky helaas vissen. Een terugspeelbal gevolgd door een verkeerde uittrap werd hem en FC Fred noodlottig. De arme keeper was zo van slag dat hij zelfs nog gepoort werd: 0-2. En hoewel hij zich gauw herpakte kreeg FC Fred geen kansen meer om langszij te komen. Eindstand 0-4.

De derde en laatste poule wedstrijd.. Zou FC Fred zich kunnen herpakken? Er was immers nog een kans de kruisfinale’s te halen. Maar dan moest het zelf winnen tegen de drumband met een zo positief mogelijk doelsaldo. Daarnaast was het afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd TPG POST tegen De Poedels. FC Fred stroopte de spreekwoordelijke mouwen op. De toeschouwers gingen er voor zitten. De lokale fans , waaronder de prinselijk jeugd-hoogheid Michel (de jood) Evers keken achter het doel van FC Fred toe. Coach Emiel had zijn troepen met de blik naar voren het veld in gestuurd. En met slechts één verdediger en de rest op de aanval tikte FC Fred de drumband helemaal zoek. De speldenprikjes die de drumband uitdeelde konden niet voor gevaar zorgen en de score liep in FC Freds voordeel gestaag op naar de 5, 6, 7, 8 – 0. Suusje mocht nog een penalty nemen. De hoog ingeschoten penalty, werd door de keeper vakkundig over het doel getikt. De tussenstand op het andere veld werd goed in de gaten gehouden. Lange tijd stond het 1-0 voor de Poedels. En terwijl Frany Sinouh met werkelijk een schitterende redding zijn ploeg in de race hield werd op dat andere veld de 1-1 gescoord. René Offermans durfde het zelfs aan zijn keeper mee te laten voetballen. Wat deze keer geen tege treffer opleverde. FC Fred won uiteindelijk met de grootse zege van het toernooi: 10-0. Maar dankzij de dreigende taal die de aanvoeder van TPG POST naar zijn hoofd kreeg geslingerd van de gehele Poedel selectie voor aanvang van hun wedstrijd, drukte TPG hun overmacht niet in de voor FC Fred gunstige cijfers uit. Het bleef aldaar 1-1. Voor onze helden restte slechts de penalty shoot-out om de eer te redden.
Deze werd gewoon goed afgedaan. Geen enkele speler miste van FC Fred. De tegenpartij uit Roermond, FC BAM kon de bal er echter niet in krijgen. Franky’s engeltje op de lat keek hem naast. Zo werd FC Fred verdienstelijk vijfde op dit gezellige goed georganiseerde toernooi. Ze kregen zelfs een pluim van de scheidsrechters voor hun sportieve en bij vlagen klasse spel. Er zit duidelijk potentie in deze groep. Met FC FRED gaan we nog wat moois beleven!

Verslag met dank aan onze reporter ter plekke, F. Hendrix