Verslag Netwerk Cup - Zaaleditie 2005

Eindelijk was het dan zover, het officiële debuut van FC Fred. De verwachtingen waren gezien de gespeelde oefenwedstrijden hoog gespannen. Ook bij de buitenwacht. Al snel werd duidelijk dat het een heel lastige opgave zou worden, want de loting plaatste FC Fred in een zware poule met tweevoudig winnaar Randstad Phoolies, Zuipsite Voetbal en het technische FC Kaal.

De eerste wedstrijd werd er dapper gestreden, maar dit leverde helaas geen resultaat op. Het officiële debuut eindigde in een 3-0 nederlaag tegen Zuipsite Voetbal. Vol goede moed werd daarna begonnen aan de wedstrijd tegen de titelverdedigers. Dit was van het begin al een kansloze missie. De Randstad Phoolies lieten zien, waarom zij al 2 keer op rij het toernooi op hun naam hadden geschreven. De einduitslag was dan ook niet mals 6-1. Positief was het eerste officiële doelpunt in de geschiedenis van FC Fred. Deze werd gescoord door Dennie. Bij de laatste wedstrijd was de koek duidelijk op. Ook tegen FC Kaal werd een zware nederlaag geleden: 6-0.

Hierdoor eindigde FC Fred teleurstellend op de laatste plaats. Ondanks dat de hooggespannen verwachtingen niet waargemaakt konden worden, was de sfeer uitstekend. Conlusie van het toernooi: met wat extra training en enkele gerichte aankopen moet het mogelijk zijn in de toekomst mooie resultaten neer te zetten.

Verslag met dank aan onze reporter ter plekke, T. Willemse