Historische wedstrijd FC Fred

In de allereerste vriendschappelijke wedstrijd van dit nieuwe team, werd meteen een monsterzege behaald tegen een toch wel goeie ploeg.

De eerste leden die hierbij betrokken waren zijn de spelers en speelsters: Franky (Sinouh) Hendrix (keeper), als rots in de branding René Offermans, als spelverdeler een echte nummer 10 Dennie (Deninho) Leunissen. Dan was er nog Marian van den Elzen (echt overal inzetbaar) en in de voorhoede het koningskoppel ons Rik (van den Elzen) en Suzan (van den Elzen). En als verzorgster was daar onze eigen Peggy (Maessen), die als er iets mocht gebeuren met een van ons, ons toch weer oplapte.

Na 2 minuten spelen scoorde ons Rik de 1e goal in de geschiedenis van FC Fred, dit historische feit werd met gejuich begroet. En wat er zich daarna afspeelde was voetbal van een andere planeet. Dit team speelde alsof men al jaren samen speelde. De tegenstander werd helemaal zoek gespeeld.

Na een ruststand van 7-1 (6x ons Rik en 1x Suzan, hoezo koningskoppel?), werd er na de rust wat gas terug genomen. Zo mocht Franky zijn kwaliteiten tonen en met schitterende reddingen dreef hij de tegenstander tot wanhoop. Na een rustige terugspeelbal van Deninho deed hij dat ook met ons. Franky liet de bal pardoes onder zijn voet doorgaan (vandaar Sinouh). Maar verder is hij een betrouwbare doelman.

Dat wij scorend vermogen hebben demonstreerde het hele team doordat iedereen scoorde. Deninho strooide met passes alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Marian liep zich de longen uit het lijf (ze was echt overal). René speelde zoals het van een routinier verwacht mag worden (rustig en betrouwbaar). En over ons koningskoppel zal nog veel geschreven worden. Suzan (à la Dennis Rommedahl) met goede voorzetten en schitterende passeerbewegingen en ons Rik met een neusje voor de goal zoals je ze nog maar zelden ziet.

Ik denk dat dit een geslaagd initiatief is, dat zeker voor herhaling vatbaar is. En als dit team vaker samenspeelt, zullen er maar weinig ploegen zijn die van FC Fred kunnen winnen. Tot slot nog even alle doelpuntenmakers op een rijtje: ons Rik scoorde er 8, Deninho 2, Franky 1 (jaja), Suzan 1, Marian 1, René 1 en een eigen doelpunt van onze tegenstander.